طرز تهیه و تزیین شله زرد نذری مجلسی برای 10 الی 50 نفر

به گزارش وبلاگ تام فورد، طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی را بلد هستید؟ شله زرد نذری مجلسی از جمله دسرهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولا در مراسم مذهبی و برای به جا آوردن رسم نذری پخته می گردد. علاوه بر این خواص شله زرد به خاطر زعفران و بادام و برنج ایرانی که در پخت آن به کار می رود بر کسی پوشیده نیست. اما نکات طلایی پختن شله زرد نذری مجلسی زعفرانی برای 10 نفر یا تعداد بیشتر برای مراسم عظیم را می دانید؟ طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی برای 50 نفر ، نکات مهم آب ننداختن شله زرد و رعایت نسبت دقیق مواد برای طرز پخت اصولی هر مقدار شله زرد که می خواهید به تعداد نفرات بپزید را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه و تزیین شله زرد نذری مجلسی برای 10 الی 50 نفر

طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی زعفرانی برای 50 نفر

مواد لازم

مقدار موادی که در اینجا برای شما می گوییم برای طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی برای 50 نفر است. شما برای تهیه شله زرد زعفرانی مجلسی به تعداد بیشتر می توانید این مواد را به نسبت تعداد نفرات چند برابر کنید یا برای نفرات کمتر مقدار را کمتر کنید.

برنج مرغوب ترجیحا نیم دانه و خرد: 10 لیوان فرانسوی دسته دار

آب: 50 لیوان فرانسوی دسته دار

شکر: 20 لیوان فرانسوی دسته دار

خلال بادام: 2 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار

کره: به مقدار دلخواه

زعفرام آسیاب و دم شده: 5 لیوان فرانسوی دسته دار

پودر هل: 3 قاشق چایخوری

گلاب: 5 لیوان فرانسوی

خلال پسته، خلال بادام و دارچین برای تزیین به مقدار دلخواه

نکته: طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی برای 50 نفر یا برای 2 نفر یا 10 نفر، 15 نفر، 30 نفر، یا 70 نفر یا حتی 200 نفر به همین ترتیب است اما باید به تعداد نفرات مواد را چند برابر کنید. مثلا برای درست کردن شله زرد برای 10 نفر مقدار همین مواد را به 1/5 تبدیل کنید یا برای 200 نفر این مقدار مواد را 4 برابر کنید.

طرز تهیه

مرحله اول

برنج را بشورید و از شب قبل خیس کنید. برنج را داخل قابلمه بریزید و شش فنجان آب روی آن بریزید. بعد از به جوش آمدن آب و برنج حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی بپزد. برنج باید کاملا بپزد و وا برود و به اصطلاح شفته گردد.

مرحله دوم

بعد از حدود یک ساعت شکر را اضافه کنید. سپس کره و نصف مقدار زغفران را اضافه می کنیم. شعله گاز باید بسیار ملایم باشد و شله زرد تا مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. مقدار آب شله زرد بستگی به نوع برنج دارد اگر مقدار آب کم بود می توانید به برنج آب اضافه کنید و اگر مقدار آب شله زرد زیاد بود صبر کنید تا آب شله زرد به خوبی بخار گردد. اما یادتان باشد تا قبل از اضافه کردن شکر به برنج به آن آب اضافه نکنید. شکر آب می اندازد.

مرحله سوم

کل زمان لازم برای پخت شله زرد 2 تا سه ساعت است. زمانی که شله زرد به غلظت دلخواه تان رسید هل، بقیه زعفران، گلاب و خلال بادام را اضافه کنید.

در اواسط پخت شله زرد و زمانی که می خواهید شکر را اضافه کنید، بقیه زعفران دم نموده را به شله زرد اضافه کنید، تمام زعفران را در این مرحله اضافه نکنید و کمی برای مرحله پایانی باقی بگذارید. بعد از این که شله زرد چند جوش زد و مقداری غلیظ تر شد در مرحله آخر گلاب و مقدار باقی مانده زعفران را به شله زرد اضافه کنید. شله زرد را معمولا با دارچین تزیین می نمایند که عطر و طعم خوشمزه آن را چندین برابر می نماید.

نکته مهم در طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی برای 50 نفر

بهترین هل برای شله زرد هل سفید است که مخصوص شیرینی پزی است. هل را بکوبید و به روش بن ماری و به صورت غیر مستقیم و با بخار آب دم کنید. روش کار به این صورت است که در یک ظرف گود مقداری آب بریزید و آب را به دمای جوش برسانید. در یک ظرف کوچک تر و نکشن هل های کوبیده شده را با مقدار کمی آب بریزید و روی ظرف عظیم تر آبش به جوش آمده قرار دهید. وقتی که آب ظرف عظیم تر به جوش آمد و بخار کرد، بخار این آب سبب می گردد که هل در آب تقطیر گردد و آب بوی خوش هل را به خودش بگیرد. آب هل را صاف کنید و به شله زرد اضافه کنید.

طرز تهیه اصلی شله مشهدی مشهور را اینجا بخوانید:

فوت و فن طرز پخت اصولی شله زرد نذری مجلسی زعفرانی

*در روش درست کردن شله زرد خوشمزه یادتان باشد شکر را حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید.

*در روش درست کردن شله زرد خوشمزه زعفرانی مجلسی به مقدار زیاد نسبت ها به این ترتیب زیاد می شوند: مقدار شکر دو برابر برنج می گردد و مقدار آب پنج برابر برنج. هر مقداری که می خواهید شله زرد درست کنید این نسبت ها را به یاد داشته باشید و رعایت کنید.

*در طرز پخت اصولی شله زرد زعفرانی مجلسی برخی از برنج نیم دانه و برخی هم ترجیح می دهند از برنج کامل استفاده نمایند. در هر صورت برنج شما باید مرغوب و ایرانی باشد. اگر قصد دارید از برنج کامل بهره ببرید حتما از 24 ساعت قبل باید برنج را بخیسانید و سپس آن ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و به مدت 12 ساعت در معرض آفتاب قرار دهید تا برنج ها خشک شوند. وقتی که برنج ها کاملا خشک شد با کف دست برنج ها را بسابید و خرد کنید. سپس آب و بخشی از زعفران آب را روی برنج هایی که با دست سابیده و خرد نموده اید بریزید.

* یادتان باشد اگر قصد دارید از دانه برنج برای پختن شله زرد بهره ببرید زمان پخت آن برای شله زرد زیاد می گردد و برنج ها از وسط نصف می شوند و ظاهر خوبی به شله زرد نمی دهند.

*طرز تهیه شله زرد با آرد برنج هم مرسوم است اما روش درست کردن شله زرد خوشمزه مجلسی با برنج نیم دانه مرسوم تر است.

*برای تزیین ساده شله زرد از خلال پسته و بادام و دارچین یا مقداری پودر نارگیل و گل محمدی پودر شده یا درسته بهره ببرید.

*طرز تهیه شله زرد فوری هم جالب است. شله زرد فوری را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای و هایپرمارکت ها تهیه کنید و طبق دستور روی بسته آن را در عرض 20 یا 30 دقیقه آماده کنید.

نکته طلایی طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی برای 50 نفر یا بیشتر؛ چکار کنیم که شله زرد آب نیندازد؟

حالا که روش درست کردن شله زرد خوشمزه را یاد گرفتید باید فوت و فن های بعدی آن را هم بلد باشید. اگر شله زرد شما هم بعد از مدتی آب می اندازد چاره کار این است که در مرحله آخر وقتی که شله زرد کاملا آماده شد یک شعله پخش کن را زیر قابلمه شله زرد بگذارید و روی در قابلمه شله زرد را با دم کنی بپوشانید. حرارت شعله را در کمترین حالت ممکن قرار دهید. دم کنی باعث می گردد آب شله زرد کاملا کشیده و بخار گردد. به این ترتیب شله زرد دیگر آب نخواهد انداخت. وقتی که شعله گاز را خاموش کردید دم کنی را یک تا دو ساعت دیگر روی شله زرد باقی بگذارید و سپس در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه و تزیین شله زرد نذری مجلسی برای 10 الی 50 نفر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه و تزیین شله زرد نذری مجلسی برای 10 الی 50 نفر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید