ماسکنه؛ یکی از مسائل جانبی شیوع کووید-19!

به گزارش وبلاگ تام فورد، اگرچه در شرایط همه گیری کووید- 19، استفاده از ماسک توصیه می گردد اما ماسک زدن، بعضی عوارض منفی را نیز برای پوست به همراه دارد.

ماسکنه؛ یکی از مسائل جانبی شیوع کووید-19!

در شرایط کنونی گسترش کروناویروس و لزوم ماسک زدن، حتما خطوط قرمزی را روی صورت خود مشاهده نموده اید که به خاطر داشتن ماسک در بلند مدت ایجاد می شوند. این موضوع مهم نیست که شما مراقب پوست خود هستید و یا پوست خوبی دارید زیرا آکنه ناشی از ماسک یا ماسکنه(Mascne)، یکی از عوارض جانبی استفاده روزمره از ماسک است که برای کاهش انتقال کووید- 19 باید حتما به کار برود.

اگرچه داشتن آکنه ناراحت نماینده است اما به این معنا نیست که استفاده از ماسک باید متوقف گردد. اگر به درمان پوست خود بپردازید و یا ماسک های خود را کاملا تمیز کنید، می توانید این شرایط را تحت کنترل درآورید و آکنه ها را از بین ببرید. پوست هر شخص، واکنش متفاوتی نسبت به محصولات گوناگون دارد، در نتیجه باید در استفاده از مواد و محصولات جدید، مراقب باشید.

عامل بروز ماسکنه چیست؟

ماسکنه مانند آکنه می تواند در اثر عوامل گوناگونی ایجاد گردد که از آن میان می توان به کافی نبودن شست و شوی ماسک، شست و شوی ماسک با مواد شوینده ناملایم، مواد تشکیل دهنده ماسک و مدت استفاده از آن اشاره نمود.

ماسک ها یاری می نمایند تا بزاق و هر نوع قطرات دیگر ناشی از تنفس، صحبت کردن، سرفه یا عطسه، در هوا منتشر نشوند و کووید- 19 یا هر بیماری دیگری را انتقال ندهند. از سوی دیگر، این کار موجب می گردد که رطوبت و باکتری در ماسک محبوس شوند و در تماس با پوست صورت قرار بگیرند.

دیلان موستاپیچ(Dylan Mustapich)، یک متخصص زیبایی شناسی در نیویورک گفت: این ماسک ها جلوی فرار رطوبت را می گیرند اما محیط مرطوبی را در ماسک ایجاد می نمایند که به باکتری عامل آکنه، امکان رشد می دهد.

مگان فیلی(Meghan Feely)، متخصص پوست گفت: احتمال بروز آکنه، در ورزشکارانی که کلاه مخصوص را روی سر می گذارند نیز وجود دارد زیرا آلودگی و عرق روی منافذ پوست آنها محبوس می گردد و محیط مناسب را برای رشد باکتری فراهم می نماید.

اگر ماسک خود را نشویید، باکتری به نفوذ خود در پوست شما ادامه خواهد داد؛ در نتیجه شست و شوی ماسک می تواند این فرایند را متوقف کند. همچنین باید اقدامی در خصوص مواد شوینده مورد استفاده خود داشته باشید. یک ماده شوینده ملایم و بدون بو را انتخاب کنید تا ببینید که آیا می تواند در این زمینه یاری کند یا خیر.

اگر مستعد ابتلا به استرس هستید، یک بیماری همه گیر بین المللی قطعا یک موضوع استرس زا است. نهایت کوشش خود را برای داشتن آرامش انجام دهید.

چگونه ماسکنه را درمان کنیم؟

در شرایط همه گیری کووید-19، باید استفاده از ماسک را هنگام حضور در مکان های عمومی ادامه بدهیم اما اگر احتیاجی به حضور در این مکان ها نداریم، بهتر است در خانه بمانیم تا مجبور به استفاده از ماسک نباشیم.

ماسک هایی تهیه کنید که امکان تعویض و شست و شوی آنها وجود داشته باشد و یا ماسک های خانگی خود را بسازید. ماسک های قابل شست و شو را باید هر بار پس از استفاده بشویید.

متخصصان عقیده دارند که ماسک های صد در صد پنبه ای می توانند بهترین انتخاب باشند زیرا از یک پارچه قابل تنفس تشکیل شده اند که به سادگی شسته می گردد.

کیتی جائه(Katie Jae)، یک متخصص زیبایی شناسی در تگزاس گفت: من ماسک های یک بار مصرف را ترجیح می دهم اما تهیه این ماسک ها به صورت روزمره، هم به بودجه قابل توجهی احتیاج دارد و می تواند به محیط زیست آسیب برساند.

وی اضافه نمود: حتی ماسک یک بار مصرف را هم برای کل روز استفاده نکنید. این ایده خوبی است که ماسک ها طی روز تعویض شوند تا باکتری که شکل دریافت را شروع نموده است، فرصت پرورش یافتن و تخریب پوست را پیدا نکند.

از آرایش کردن قسمت هایی از صورت که ماسک آنها را می پوشاند، بپرهیزید. صورت خود را تمیز و مرطوب نگه دارید و بیش از حد لایه برداری نکنید. عقیده بیشتر مردم این است که آکنه را خشک نگه دارند؛ در حالی که خشک نگه داشتن صورت، آن را بیشتر از بین می برد. جائه ادامه داد: حتی اگر پوست شما چرب است، باید سد محافظتی پوست خود را سالم نگه دارید. پوست مرطوب می تواند از جوش زدن و بروز بثورات پوستی پیشگیری کند.

صورت خود را پیش از گذاشتن ماسک و پس از برداشتن آن بشویید. جائه گفت: برای پاک کردن چربی صورت، از فوم ملایم مخصوص پاکسازی بهره ببرید. اگر پوست شما چرب و مستعد آکنه است، از محلول های حاوی سالیسیلیک اسید(Salicylic acid) برای شستن آن بهره ببرید تا چربی اضافه و پوست های مرده آن پاک شوند و از گرفتگی منافذ پوست نیز پیشگیری گردد.

چه محصولاتی به درمان ماسکنه یاری می نمایند؟

اگر می توانید به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید تا در خصوص محصولات مناسب پوست خود، به مشاوره بپردازید. بعضی از این محصولات می توانند التهاب پوست را کاهش دهند و طول عمر جوش های مزاحم را کوتاه نمایند.

*چسب های جوش: این چسب ها حاوی هیدروکلراید هستند تا همه آلودگی ها و چربی ها را به سوی خود بکشند. شما می توانید این چسب ها را براساس شدت و اندازه جوش های خود انتخاب کنید و هنگام شب آنها را روی پوست بگذارید تا سطح پوست، نرم گردد. حتی می توانید کل صورت را با این چسب ها بپوشانید و سپس ماسک بزنید.

*مرطوب نماینده های آب رسان: خشک نگه داشتن پوست صورت می تواند به آن آسیب برساند؛ در نتیجه سعی کنید رطوبت پوست خود را با یاری مرطوب نماینده های آب رسان حفظ کنید تا پوست شما خشک و حساس نگردد.

*پماد: اگرچه شاید پمادهایی شبیه به وازلین، توصیه بدی برای پوست به نظر برسند اما بعضی پمادها که با مشورت متخصصان زیبایی به کار می فرایند، می توانند خشکی پوست را از بین ببرند، عمر جوش ها را کاهش دهند و به ترمیم پوست یاری نمایند.

*لایه بردارهای شیمیایی: لایه برداری فیزیکی صورت، روش خوبی نیست و پیشنهاد نمی گردد اما گاهی اوقات و نه هر روز می توانید از لایه بردارهای شیمیایی بهره ببرید اما این کار را هرگز بدون مشورت با یک متخصص انجام ندهید.

منبع: همگردی

به "ماسکنه؛ یکی از مسائل جانبی شیوع کووید-19!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماسکنه؛ یکی از مسائل جانبی شیوع کووید-19!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید